mandag 18. august 2008

Viña del Mar

¡Hola! En liten oppdatering om hvordan jeg har det :)
Her er noen bilder av en tur familien min og jeg hadde til Viña del Mar, en by ved kysten med ca 290 000 innbyggere. Byen er kjent for store utesteder, store kasinoer og strender. Vi kjørte 9 stk pluss bagasje for alle 9 i 7 seters bil, helt annerledes enn i Norge, (f. eks. i går satt vi 4 stk i en liten 2 seters pickup). Det var jeg, familien og 2 kamerater av Ignacio som dro til Viña.
Når vi kom dit dro vi på kjøpesenteret, go cart og kino. Dagen etter var det en liten tur til Valparaiso som er kjent som Chiles fremste havn, presidentboligen ligger der og de bratte bakkene der lignet litt som i San Francisco, med alle boligene/husene oppover bakkene. Etterpå var det en tur til for å kjore go cart så hjem :)
Ellers lever jeg et vanlig hverdagsliv i Chile noe som er helt annerledes i forhold til Norge, altid på farta. Skole, hjem,spise lunch, spille ping-pong, fotball, treningstudio, hjem, spise kveldsmat, spille PS eller se på tv med brødrene, natta. Det er det jeg gjør i korte trekk.
I helga er det som regel fest med Alexis noe som starter klokka 22:00-00:00 og slutter 04:00-07:00, være på familiemiddag, også spilte jeg paintball for første gang : )
Saa har jeg ogsaa begynt paa skolen, noe som er veldig annerledes enn i Norge, den er ikke fattig men litt ukomfortabel, ingen oppvarming i skolen og lite pauser. Den starter klokken 08:20 og slutter klokka 14:00. Med to pauser på 20 min og 15 min. I timene skjønner jeg ingenting, sitter der bare å skriver ned det læreren skriver på tavla. Ogsaa ber vi hver morgen, hovedlaereren til klassa mi kommer inn og saa leser to elever et lite utdrag fra bibelen. Saa spor laereren om noen vil kommentere paa det de leste og saa takker noen elever for noe, saa sier alle Gracias Señor.
En ting som ogsaa er veldig rart for meg paa skolen er at de roper opp karakterene f.eks etter en prove foran alle i klassa.
Jeg skal prove aa legge ut ting litt oftere, men nettet her er ikke saa raskt saa det tar ganske lang tid. Ellers har jeg det flott, spraaket begynner aa gaa bedre aa bedre ogsaa foler jeg at jeg er en del av familien. I starten benhandlet de meg mer som en gjest noe som er helt normalt ifolge YFU. Begynner ogsaa aa faa meg noen venner. : )
Chao!
Gringo !
(det er det de kaller meg her, er du lyshudet, blaae oyne (utlending) blir du kalt det)




En av strendene i Viña
Go Cart 2. dagen


Pablo y Alexis Sr.
Pablo, Santiago y Ignacio
Go Cart
Marked i Valparaiso
Pablo y Ignacio

Alexis, Silvio y Pablo


Avreise